Werkwijze

1

Intake onder supervisie van internationaal erkend scoliose specialist Prof. dr. R.M. Castelein

Na de opleiding tot orthopedisch chirurg en een fellowship Spinale Chirurgie en Kinderorthopedie in het ‘Alfred I. DuPont Nemours Hospital for Children’ in Wilmington, Delaware in de Verenigde Staten, is Prof. Castelein werkzaam geweest als orthopedisch chirurg en opleider Orthopedie in de Isala Klinieken in Zwolle. In 2002 is hij benoemd tot hoogleraar Paediatrische Orthopedie en Medisch Afdelingshoofd Orthopedie aan het UMC Utrecht. In 2007 is hij tevens benoemd tot hoogleraar Orthopedie en werd hij voorzitter van de Divisie Heelkundige Specialismen. Deze functie heeft hij tot 2011 vervuld, om daarna volledige aandacht te kunnen geven aan de afdeling, de patiëntenzorg en het wetenschappelijk onderzoek.

Rene Castelein
IMG_8860-rotated
2

De 'nieuwste' 3-D Brace

Wat is een 3-D Brace?
Een scoliose bocht heeft drie richtingen, corrigeren moet dan ook in drie richtingen plaatsvinden. De 3D-brace doet dit, één brace voor een correctie in drie richtingen.
De 3D-brace is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar het ontstaan van scoliose, de vroegste vormen van deze aandoening, en de consequentie voor de behandeling.

Waarom de Providence?
Wij streven naar een optimale behandeling met maximaal resultaat met zo min mogelijk impact op het leven van de patiënt. Het dragen van een brace heeft echter wel impact. De brace alleen ’s nachts dragen minimaliseert dit, zonder dat het ten koste gaat van het effect. De Providence is o.a. de #1 brace in Scandinavië met goede wetenschappelijke uitkomsten.

De Providence Brace is een 3D-nachtbrace, hierdoor behoud je de vrijheid om overdag vrij te kunnen bewegen. Door het unieke en effectieve biomechanische design is deze brace net zo effectief als andere dag-nacht braces. De brace wordt opmaat voor jou vervaardigd.

3

Scoliose Specifieke Oefentherapie

Professioneel opgeleid en gediplomeerde therapeuten

Ik pak uw revalidatie dynamisch en proactief aan. Ik ben zowel praktisch als theoretisch opgeleid in deze Scoliose Specifieke Therapie en het is mijn doel om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen.

Scoliose specifieke oefentherapie
Samen naar efficiënte en goede zorg
4

Samenwerking, samen naar efficiënte en goede zorg.

Het aanmeten, begeleiding, advies en nazorg

Scoliosezorg in Nederland optimaliseren. Dat kunnen wij niet alleen, vandaar dat we vanuit onze visie met andere organisaties samenwerken die hetzelfde doel nastreven.

Voor medische ondersteuning hebben we de samenwerking met het UMCU & WKZ. Zij ondersteunen ons met kennis en advies. Tevens kijken we samen naar het verbeteren van zorg, zoals het reduceren van het aantal röntgenfoto’s en vroegtijdige diagnostiek. Heeft u al een behandeld arts of huisarts? Ook die kan u naar ons toe doorverwijzen, wij betrekken hen graag bij uw zorgproces.

Leuk Orthopedie heeft al jaren ervaring in het vervaardigen van diverse soorten braces en orthesen. Voor onze brace verzorgt Leuk Orthopedie de metingen en kleine aanpassingen, zo houden we samen jouw brace in topconditie.

5

Persoonlijke Nazorg tot cliënten zijn uitgegroeid.

Het succesvol afronden van de behandeling

“Elk mens is uniek. Niet alleen in anatomie, maar ook in karakter en levensstijl. En uiteraard in medische indicatie. Op het moment dat u een 3-D brace krijgt aangemeten, wordt dat nog eens extra duidelijk. Persoonlijk maatwerk is dan het enige waar u echt iets aan heeft. Ik help u daarbij. En het maakt niet uit hoeveel tijd of ondersteuning u nodig heeft, ik sta voor u klaar.”

6

Wetenschappelijk onderzoek

Het streven naar verbetering.

Het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de behandeling van scoliose patiënten. Hetgeen jonge kinderen recht op hebben.