René Castelein Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

René Castelein Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw
oktober 1, 2020

René Castelein Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Vrijdag 4 september nam medisch afdelingshoofd orthopedie en orthopedisch chirurg René Castelein na ruim achttien jaar afscheid van het UMC Utrecht. Tijdens zijn afscheid werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. 

Castelein ontving de onderscheiding voor wat hij heeft betekend voor het UMC Utrecht en in het bijzonder voor zijn patiënten, de afdeling orthopedie en talloze jonge orthopeden en promovendi.

Verbetering van de zorg
Nationaal en internationaal wordt René beschouwd als een autoriteit op het gebied van kinderwervelorthopedie, vooral als het gaat om de oorzaak en behandeling van scoliose. Nog belangrijker is zijn niet aflatende en langdurige inzet voor verbetering van de zorg voor deze specifieke patiëntengroep. Onder zijn leiding is een toonaangevende kliniek ontstaan, waar veel innovaties en verbeterinitiatieven tot stand zijn gekomen. René opereert hierbij in een groot netwerk van nationale en internationale zorgprofessionals en wetenschappers.

Brede maatschappelijke impact 
Vanuit zijn duidelijke visie op zijn vakgebied heeft Castelein gedurende zijn lange periode als afdelingshoofd de afdeling Orthopedie van het UMC Utrecht een sterk gespecialiseerd academisch profiel gegeven. Dit heeft geleid tot talloze publicaties, promoties, erkenningen en gashoogleraarschappen over de hele wereld. Door zijn inzichten is de basis gelegd voor een aantal baanbrekende orthopedische innovaties op het gebied van dynamische implantaten en 3D-printtechnologie. Dit heeft de zorg voor vele complexe patiënten direct verbeterd. Zijn inspanningen hebben daardoor een brede maatschappelijke impact gehad en zullen alleen maar meer impact krijgen.

Bron: https://www.orthopeden.org/nieuws/rene-castelein-ridder-in-de-orde-van-de-nederlandse-leeuw